Συχνές Ερωτήσεις

Τι προσφέρουν οι αντηλιακές μεμβράνες;
Εξουδετερώνουν τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία(UV) του ηλίου κατά 99%
Αποτρέπουν το ξεθώριασμα
Βοηθούν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας
Προστατεύουν από τυχόν τραυματισμό συγκρατώντας τα θραύσματα του υαλοπίνακα
Πως κόβουν την ζέστη;

Το φώς αποτελείται από πολλά φάσματα εκ των οποίων τα πιο γνωστά είναι οι ακτίνες Χ, η υπεριώδης ακτινοβολία (UV), το ορατό φώς, οι υπέρυθρες ακτίνες (ΙR), τα μικροκύματα και τα ραδιοκύματα. Όπως φαίνεται στο γράφημα η ενέργεια μεταφέρεται κυρίως με τα τρία παρακάτω φάσματα: υπεριώδης ακτινοβολία (UV), ορατό φώς και υπέρυθρες ακτίνες.

Οι αντηλιακές μεμβράνες φιλτράρουν κατά 99% την υπεριώδη ακτινοβολία, και ανάλογα με την σκουρότητά τους μειώνουν το ορατό φώς από 30% έως και 95%. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως όσο ποιό σκούρα είναι μια μεμβράνη τόσο περισσότερο μειώνει την μετάδοση ηλιακής ενέργειας.

Μία καλή αντηλιακή μεμβράνη όμως δεν είναι απαραίτητα πολύ σκούρα. Αντιθέτως, η σκουρότητα είναι μόνο ένας από τους τρείς παράγοντες. Αναλόγως με την σύνθεσή της, μια ανοιχτόχρωμη μεμβράνη μπορεί να πετύχει την ίδια συνολική αποβολή θερμότητας με μια πιο σκούρα, εφόσον κόβει περισσότερο τις υπέρυθρες ακτίνες.

Η συνολική αποβολή ενέργειας της κάθε μεμβράνης εξαρτάται λοιπόν απο την ισορροπία του τρίπτυχου: υπεριώδης ακτινοβολία (UV), ορατό φώς και υπέρυθρες ακτίνες. Για να μάθετε περισσότερα για τις προδιαγραφές των μεμβρανών μας πατήστε ΕΔΩ.

Έχουν οι μεμβράνες εγγύηση;

Όλες οι μεμβράνες της Hanita Coatings καλύπτονται από μακροχρόνια εγγύηση ανάλογα με τον τύπο του υλικού και την τοποθέτηση (εσωτερική/εξωτερική).

Είναι οι μεμβράνες πιστοποιημένες για την ποιότητά τους;

Για να εξασφαλίσει τις υψηλότερες δυνατές προδιαγραφές η Hanita Coatings κατέχει 40 διαφορετικά πιστοποιητικά για τις μεμβράνες που παράγει.

Μπορώ να τοποθετήσω μεμβράνη μόνος μου;

Η τοποθέτηση μεμβρανών είναι εύκολη και γρήγορη όταν αφορά μικρές επιφάνειες. Για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα προτείνουμε να ακολουθήσετε τα βήματα που καταγράφονται αναλυτικά στο video.

Ποιές είναι οι διαστάσεις ενός ρολού μεμβράνης;

Όλα τα ρολά της Hanita Coatings έχουν πλάτος 1524mm και μήκος 31m, δηλαδή 47,24m² ανά ρολό. Οι διακοσμητικές μεμβράνες Home Glass έχουν πλάτος 1220mm και μήκος 50m, δηλαδή 61,00m² ανά ρολό.